Ciorba de ciolan cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 3 Ian 2019 | 5316 vizualizari

 

"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 3 cartofi
  • 1 ardei verde
  • 150g mazare
  • 150g fasole verde
  • 3 rosii
  • 50ml ulei
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1,5 litru zeama de varza
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciolan cu zeama de varza:

Ciolanul se taie bucati.

Ceapa se curata si se toaca.

Zarzavatul se curata si se toaca.

Ardeiul se se curata si se taie patratele.

Cartofii se curata si se taie cuburi.

Rosiile se spala si se taie cuburi marunte.

Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si ciolanul si se calesc 3-4 minute.

Se adauga zarzavatul si ardeiul, se pune apa si se fierbe 15-20 minute.

Se adauga mazarea si fasolea verde si se mai fierbe 10 minute.

Se adauga cartofii si se mai fierbe 20 minute.

Se adauga rosiile si pasta de tomate.

Se pune zeama de varza, gustand sa fie cat de acra si sarata va place.

Se pune piper si se lasa sa fiarbe 4-5 minute.

Se adauga verdeata tocata, se mai da un clocot si este gata.

Se serveste cu smantana si ardei iute daca va place.

Mie imi place cu ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciolan cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana